1/1

Accessible Front Garden

Reconnection

A front garden on a prominent corner in a busy residential area.

 

Our client had lost the connection with her garden after becoming confined to a wheelchair. 

 

Our design response was to allow our client to get close to the plants she loves by using firedstone paving with a lightly textured finish to bring strong structure and balance into the irregular space, while contributing to the street environment.

 

The silver grey paving was detailed with smooth slate blocks in a smokey grey to pick out the path. A mulch of slate chips complement the paving and set off the plants. Wrought iron railings were re-instated to reflect the heritage of the building and segments of chunky, moulded Victorian sandstone edging retained.

 

The planting design uses evergreen shrubs and grasses to emphasise the garden layout, providing structure and texture during the winter. The summer flowers, in harmonies of soft pink, shine in the shade and link to the warm sandstone of the house walls. The sweet fragrance of a climbing rose is evocative for our clients and passers-by.

  • Visit our Facebook page
  • View us on Instagram
  • Visit our Pinterest Page

© 2019 by silverflowe design

APL-Awards-2019-Category-Logos---Silver.